Dora trgovina: Sve što će vam ikada zatrebati za pečenje kolača (i još puno toga)

Neko sam vrijeme tražio kalup za sarmof, i konačno ga našao kod Dubravka u Dori u Stenjevcu. A onda sam vidio taj sjaj u Kasandrinim očima i izašli smo sa sto vrećica – ukratko, ovdje imate apsolutno sve što vam treba za pripremu, ukrašavanje i serviranje svega jestivog!

by Ribafish
0 komentar

Dubravka Franju sam upoznao kad smo tražili kombi za prijevoz slastica u Petrinju. Nazvao je da dolazi s kombijem, pojavio se na vrijeme, nije tražio lovu, bio kao i mi sretan i ponosan što barem nekako može pomoći stradalima u potresu. Napričali smo se o svemu mogućem, podijelili pedesetak plehova svih vrsta kolača, pozdravili i dogovorili da se uskoro vidimo.

Naravno da se nismo vidjeli uskoro nego skoro godinu dana kasnije i to kad je Kasandra otkrila da Dubravko ima trgovinu slastičarskom opremom i namirnicama Dora u zagrebačkom Stenjevcu. Rečeno, učinjeno, Kasandra je otkrila Ali Babinu pećinu, ja nabavio kalup i skoro uzeo rezervni brener, a usput sam pitao Dubravka otkud mu ideja za sve i kako općenito ide posao.

Dubravko, tko si ti, otkud si i što si radio prije ovog specijaliziranog dućana?
Prije ovoga sam se bavio s dosta stvari, prvo sam bio kuhar jer sam i završio školu za kuhara, ali kako je to bilo devedesetih, firma je propala i nastavio sam raditi u obrtu svog tate. Tamo sam po trgovinama na terenu prodavao sve od deterdženata i slatkiša do pirotehnike, a s obzirom na to da u obrtu nije bilo dovoljno posla, zaposlio sam se u Mirnovec pirotehnici gdje sam prvenstveno bio opet putnik s kombijem, ali po potrebi i istovarivao kontejnere, išao na teren na izvođenje vatrometa itd.

Otkud ideja za Doru?
Kada je u Mirnovcu prestala potreba za putnom službom, morao sam nešto smisliti. Prvo sam radio s tastom na krovu, a  vizija nečeg vlastitog mi je bio party shop. Kako sam u početku u veleprodaji uvezao rođendanske svjećice obojenog plamena, najbolje su to prihvatile trgovine sličnog tipa kao što je moja danas. Kad sam odlučio otvoriti baš maloprodaju, ti isti su me nagovorili da uzmem nešto od asortimana koji su držali, a to su bili artikli povezani s dekoriranjem torti.

U tom trenutku smo imali u ponudi sve od salveta, party programa, balonskih dekoracija pa čak i vatrometa, a kako je vrijeme odmicalo morao sam se odlučiti u kojem smjeru ću ići. S obzirom na to da nisam imao novaca da guram sve, a kako sam ipak kuhar po struci, pala je odluka pala da idem u smjeru dekoriranja torti i kolača. Nekada smo bili i u tom segmentu puno širi, no s vremenom smo to suzili i pojačali druge kategorije za koje smo vidjeli da nam dobro idu i koje i danas guramo…

Otkad postoji Dora i što se sve može nabaviti u njoj?
Dora trgovina postoji od 2008., a kod nas u biti možete nabaviti, barem pokušavamo to ispuniti, sve za dekoriranje torti i kolača, od jestivih slika, jestivih ukrasa, sirovina potrebnih za ukrašavanje pa do alata za ukrašavanje torti.

Kao što kaže naša krilatica: „NISMO U CENTRU GRADA, ALI SMO CENTAR DEKORIRANJA TORTI I KOLAČA“

Koji su najprodavaniji artikli?
Svakako najprodavaniji artikal je šećerna masa za oblaganje torti (popularno zvano Ticino masa) Pelikano, nakon toga  kartonski podmetači, ali i svi ostali dekorativni podmetači za torte. Tu su i jestive boje za kolače i naravno – jestivi papir za izradu jestivih slika.

Što ima kod vas i nigdje drugdje?
Pa ne bih se izrazio da nema nigdje drugdje u regiji, ali vjerujem da smo najjači po prodaji šećerne mase i distributeri jestivog papira za izradu jestivih slika tejestivih boja za printere na kojima se printaju jestive slike. Svi koji se bave ovim poslom imaju širinu, ali vjerujem da smo mi uspjeli isplivati na sam vrh.

Tko sve kupuje kod tebe, ima li celebrity slastičara i kuhara?
Kod nas zapravo kupuju svi koji se više ili manje bave sa slastičarstvom u Hrvatskoj, i dolaze nam gotovo sva poznata imena iz svijeta slastičarstva i kuharstva. Imena ne bih nabrajao jer mislim da nije primjereno.

Koji su vam planovi za budućnost?
Pa u ovom trenutku i prema ovome kako vidimo da se stvar odvija, definitivno razmišljam ići u smjeru jačanja pozicije distributera šećernih masa, podmetača za torte i srodnih artikala, jestivih boja. Dizat ćemo još i ponudu alata, ali ne previše.

Gdje i kako možemo nabaviti opremu za slastičarstvo i ugostiteljstvo?
Artikle iz naše ponude možete nabaviti naravno u našoj maloprodaji koja se nalazi na Samoborskoj cesti 130, Zagreb (Stenjevec), ili preko našeg web shopa www.doratrgovina.com.

Dakle, ako vam fali išta za kolače i slastice, pravac Dora trgovina!!!

 

FB: https://www.facebook.com/DoraUkrasiZaTorte/?ref=page_internal

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.