Dođite u Mlinaricu na promociju novog piva – Studentsko 2.0

Studentska pivarska udruga ne staje sa svojom promocijom craft piva i pivarstva, a Studentsko 2.0 možete probati sutra u sjajnoj Pivnici i pivovari Mlinarica!

by Ribafish
0 komentar

Prenosim tekst Marka Ožegovića s njegove nedovoljno praćene stranice Pivarium – ispravite tu nepravdu i dođite u Mlinaricu!

Inspiracija za drugo studentsko je bio homebrew koji je Dimitar Pivovarovski Jovanovski iz Mlinarice napravio i za koji se ekipa iz udruge složila da bi bio idealno pivo za ove hladnije dane, ako ništa, radi asocijacije zima – tamno pivo. Nije, međutim, toliko baš “zimsko” – ima ipak 5.5% alkohola, što nije pretjerano.

“Tropical stout” je u ovom slučaju hmeljno i kvasno moderan – korišten je verdant kvasac – inače namijenjen za sočna, voćna hmeljno-dominantna piva. Korišten je novozelandski eksperimentalni hmelj NZL-32-2 koji nosi marakuje, limete i dinje, a tu je i styrian wolf sa svojim unikatnim voćnim profilom.

Dakle, dosta unikatan stout koji vuče dosta na nestandardnu hmeljnu stranu, a opet je nedvojbeno – stout, sa svojim posebnostima koje nosi tamni slad.

Promocija će biti ovoga petka, 5.11., u Mlinarici od 19 sati – gdje ćete moći probati a i popiti pritom ovo pivo po promotivnim cijenama, te svakako ako možete dođite podržati studente – a sigurno će se brzo proširiti i dalje – mada zasad nemamo točnu informaciju i gdje.

Ako ste i sami student/ica, volite pivo i zanima vas rad udruge, do 4.11. se možete i učlaniti u udrugu – obavezno ih kontaktirajte za to.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.