Dođite na Ravnogorsku salamijadu i Zlatnu kobasu 2023.!

U sklopu 14. Festivala iz bakine škrinjice u Ravnoj Gori će se 25. veljače 2023. uz pokroviteljstvo Općine Ravna Gora i Primorsko goranske županije održati Ravnogorska salamijada s natjecateljskim karakterom i naglaskom na suhomesnate proizvode odnosno domaće salame

by Ribafish
0 komentar

14. Festival iz bakine škrinjice i Ravnogorska salamijada 2023., održat će se u Ravnoj Gori, od 10 sati u Domu kulture 25. veljače 2023. godine. Uz smotru suhomesnatih proizvoda i drugih autohtonih proizvoda i suvenira, održat će se i izbor za naj salamu “Zlatna kobasa 2023.”.

Očekuje vas degustacija i ocjenjivanje salama, kulturno zabavni program, ugostiteljska ponuda, nastup učenika OŠ Dr. B. Markovića i domaćih KUD-ova te izložba i prezentacija ravnogorskih običaja “Kak je blu prejk”. Za one željne uzbuđenja, tu je i gurmanski izazov za posjetitelje – tko može pojesti najviše kobasica u jednoj minuti uz vrijedne nagrade.
Voditelj salamijade je iskusni salamofil Domagoj Jakopović Ribafish, sviraju Trio Kumpanjoni, organizator je Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara, a pokrovitelji Općina Ravna Gora i Primorsko goranska županija.

Pravila natjecanja i prijava:
U natjecanju mogu sudjelovati proizvođači salama (OPG-i, obrti, poduzeća i fizičke osobe), a moguće je prijaviti više proizvoda ako su bitno različiti (udio specifične vrste mesa veći od 40%, prisustvo ili odsustvo dimljenja i dr.). U tu svrhu je potrebno popuniti i potpisati prijavnicu. Obrazac prijavnice može se skinuti na web stranici Općine Ravna Gora i Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzorke salama je moguće predati osobno ili dostaviti na adresu Općina Ravna Gora, I.G. Kovačića 177. Predaja salama za natjecanje primat će se do 21. veljače. Potrebno je donijeti/poslati 2 uzorka salame pojedinačne mase najmanje 400 g. Napomena: jedan uzorak je ulog za natjecanje, a drugi će biti plaćen.

Uzorke će ocjenjivati stručna prosudbena komisija sastavljena od educiranih senzorskih ocjenitelja s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a proglašenje pobjednika bit će u subotu 25. veljače 2023. Na dan manifestacije 25. veljače uzorke salama degustirat će i ocjenjivati i publika pa će se konačnoj odluci najbolje salame pribrojiti i ocjene posjetitelja.

Natjecatelji će dobiti priznanja za salame svrstane u zlatni, srebrni i brončani razred prema osvojenim bodovima uz naznaku kategorije kojoj salama pripada. Najuspješniji natjecatelji dobivaju novčane nagrade i titule za tri najbolje ocijenjene salame: 1. mjesto + novčana nagrada od 150 EUR, 2. mjesto + novčana nagrada 100 EUR i 3. mjesto + novčana nagrada od 50 EUR.

Za sve informacije: Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara
Kontakt: 098 260 209
e-mail: plodovi.gorja@gmail.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.