Dodijeljene nagrade ovogodišnje Amorove žlice

"Amorova žlica - za društvo jednakosti" prvo je gastronomsko natjecanje za osobe s invaliditetom. Glavni mu je cilj predstaviti i približiti sposobnosti osoba s invaliditetom javnosti i mogućim budućim poslodavcima.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
U nedjelju 05.12.2021. održano je svečano finale u Zagrebu u koje je ušlo 13 natjecatelja, od ukupno njih 166 iz cijele Hrvatske.

Finalisti su pod mentorstvom profesionalnih mentora pripremali obroke, koktele i prezentacijske govore, koje su u konačnici pokazali pred žirijem koji je imao glavnu riječ u odlučivanju tko odnosi glavne nagrade – zlatnu, srebrnu i brončanu „Amorovu žlicu“ koju je izradila zlatarna Dodić te putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Prva tri glavna mjesta osvojili su:
1. mjesto: Daniel Zahtila, Udruga osoba s invaliditetom, mentor chef Miljenko Kosanović
2. mjesto: Antonija Fabjanac, TOMS Trogir, mentor profesionalni barmen Filip Lipnik
3. mjesto Ivan Vuk, Udruga Bolje sutra Koprivnica, mentor chef Melkior Bašić


Žiri je odlučio dodijeliti još dvije utješne nagrade – dvije brončane „Amorove žlice“, a odlukom Udruge UNUO i oni osvajaju putovanje u Rim:
4. mjesto – Ivan Tandara, Udruga sindrom Down 21 Split, mentorica pastry Suzana Kvesić
5. mjesto Robert Gak, Dom za odrasle osobe Lobor-grad, mentorica dopredsjednica Udruge i mentorica kuharstva Silvija Habel

Pripremalo se svašta – od pesta od crnog kelja, lješnjaka, pinjola, maslinova ulja i maslaca do božićnog koktela od viskija, likera od lješnjaka, limuna i soka od jabuke.

Cilj Udruge UNUO je da natjecatelji sljedeće godine putuju na Svjetsko prvenstvo u Katar te tamo zajedno s osobama s invaliditetom iz Katra kuhaju uoči prvenstva, a sva hrana koja se proizvede bit će donirana.

Podršku je došao pružiti i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije te je za HRT rekao: „Oni se trude, a na nama je da to podržimo. Ja osobno zaista podržavam ovu akciju i sve ću učiniti s hrvatskom reprezentacijom da ovi ljudi, ova ekipa, dođe u Katar za godinu dana.“

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.