Dani okusa hrvatske tradicije 18. – 28. studenoga 2022.

Manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije jedinstveni je festival autohtone i tradicijske gastronomije. To je ujedno i svojevrsna pozivnica za upoznavanje i istraživanje hrvatskih županija i njihovih osobitosti oplemenjenih vrijednostima istinskog doživljaja blagovanja.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Njeni domaćini su restorani, nosioci standarda Okusi hrvatske tradicije, koji njeguju pripremu tradicijskih jela čiji se šarm i okus crpe u načinu pripreme po starim recepturama i običajima, ali i suvremenim kulinarskim tehnikama te vrijednostima lokalnih  namirnica.

Njih 101 s područja četrnaest županija pripremili su široku paletu jela, pravi izazov okusa i mirisa. Gostima će ga nuditi  u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po cijenama od 95,00 kn (12,61€), 115,00 kn (15,26€), 125,00 kn (16,59€), 155,00 kn (20,57€) ili 195,00 kn (25,88€).  Tako možete od 18. do 28.11. uživati u specijalitetima kuhinje Srijema, Slavonije, Podravine, Posavine, Moslavine, Prigorja,  Zagorja,  Like…

Ovaj izbor od gotovo 600 tradicijskih jela oblikovanih u više od 200 menija  tek je djelić hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja. Ujedno je i prava prilika da se uživa u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, odnosno da se uživa  u dobrom jelu, piću i druženju na koje vas ugostiteljski objekti sudionici Dana okusa hrvatske tradicije pozivaju. Potražite ih i upoznajte se s njihovom ponudom na www.okusi.hr

Manifestaciju pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta zajedno organizira 11 turističkih zajednica županija (Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Ličko-senjska).

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.