Crna ovca u Bašku dovodi TBF, Psihomodo Pop, Tisju Kljaković Braić…

Ova manifestacija pazi i da se ne zaboravi kulturna baština Baške i otoka Krka, pa će ove godine u fokusu biti i mrgari, jedinstvene suhozidne ovčare u obliku cvijeta, rijetke u svijetu

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Crna ovca je spremna zameketati iz svega glasa nakon dvogodišnje pandemijske stanke, pa na ovogodišnji festival dovodi Psihomodo Pop, TBF, Jonathan, Porto Morto, Korada Korlevića, Tisju Kljaković Braić i brojne druge umjetnike, sportaše, entuzijaste… U Baški na otoku Krku će se od 20. do 22. svibnja sve prašiti od dobre glazbe i zabave, začinjene nezaobilaznom bašćanskom janjetinom, obećavaju organizatori.

U Baški, domovini Crne ovce, se hotelijeri i ugostitelji užurbano pripremaju za još jedan sjajan festival janjetine, individualizma, kulture, sporta i otočne baštine. Kao i ranije, festival organizira iskusna, ali otkačena ekipa Studija Conex, a u tome im podršku pružaju Općina Baška i Turistička zajednica općine Baška.

– Posljednjih godina smo bili suočeni s pandemijom koronavirusa, koja je ograničila dosta naših aktivnosti i društveni život. Zato smo sada neizmjerno sretni što se vraća naša Crna ovca, kojoj se vesele podjednako i domaći i naši gosti. Po reakcijama ljudi, rekao bih da ne mogu dočekati treći vikend u svibnju – kaže Toni Juranić, načelnik općine Baška.

U Baški se vesele i novoj prilici za jačanje predsezone, a za vrijeme Crne ovce uvijek se traži ‘krevet više’.

– Veseli nas što su upiti o smještaju krenuli odmah, čim se počelo šuškati o povratku Crne ovce. Zasad su to uglavnom naši stalni gosti, koji jako vole i poznaju festival. No, znamo kako nam je izgledao život zadnjih godina pa smo svi gladni događaja, mogućnosti putovanja i zabave. Zato očekujemo i puno više novih gostiju i iz Hrvatske i iz okolnih zemalja. Ljudi su jedva dočekali da mogu otputovati, a Crna ovca je i pandemijski siguran festival jer se svi programi odvijaju na otvorenom i nude za svakoga po nešto, od glazbe i zabave, do sporta, lokalne gastronomije i kulture. I ove godine u fokusu imamo kulturnu baštinu i naše mrgare, jedinstvene suhozidne ovčare koje su rijetke u svijetu i svjedoče o našoj bogatoj prošlosti i stoljetnom suživotu s ovcom – naglašava Ivana Topić, direktorica Turističke zajednice općine Baška.

Iza Crne ovce i ove godine stoje kreativci Studija Conex, kojima je festival više od samoga festivala.

– Jako nam je nedostajala Crna ovca jer je i nama to jedan od najdražih projekata u godini, u kojem i sami uživamo. Kada planiramo Crnu Ovcu, svake godine pokušavamo nadmašiti one ranije i sami sebe. S obzirom na izuzetno jak program ove godine, nadam se da ćemo i opet uspjeti u tome jer, nakon dvije godine pauze, publika zaslužuje dobru zabavu – ističe Boris Lešić, direktor Studija Conex, organizatora Crne ovce.

Organizatori napominju da će se, uz spomenute umjetnike, naći još puno zanimljivog sadržaja, u kojem će sigurno moći uživati i pojedinci, ali i cijele obitelji. Ni ove godine neće izostati pješačka tura, zabavne i poučne radionice za djecu, jedriličarska regata Corinthia Cup, nastup stand up komičara, prezentacija pripreme domaćih jela od ovce, biciklistička tura, vježbanje joge i još puno drugih aktivnosti.

Sve informacije o cjelokupnoj ponudi, lokacijama svih priredbi i smještaju gosti mogu pronaći na internet stranici, a Crnu ovcu se može pratiti i na službenoj Facebook stranici!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.