Craft destilerija Zagreb predstavila dva nova gina: Milka Trninu i Plavoga Grašu!

by Ribafish
0 komentar

Craft gin revolucija će još malo pa nadjačati pivsku! Ponosno po drugi put predstavljamo one od kojih smo i u prvom naletu dobili puno, a sada su nadmašili sami sebe! Dame i gospodo, šesnaestica vas zove na Milka Trninu i Plavoga Grašu – sve je to fino objasnila Kasandra na Vilicom kroz Hrvatsku.

Pisali smo vam o Craft destileriji Zagreb i njihovim izvrsnim ginovima već ljetos kad su se pojavili na hrvatskom tržištu, a sad imaju dva nova gina o kojima svakako vrijedi napisati pokoju rečenicu.

Craft destilerija Zagreb i njihov gin 16° polako prikuplja sve veći broj zaljubljenika u njihove destilate, a Šesnaestica svoje ime duguje baš toj čarobnoj brojci koja se pretočila u prvu bocu – u nju ide 16 različitih biljaka te se proizvodi baš u Zagrebu koji leži na 16. meridijanu. Više o samoj destileriji i njihovim početcima možete pročitati u našem tekstu iz srpnja.

Mislili smo da su nas osvojili sa svoja prva dva uratka u kojima smo ovo ljeto itekako uživali i kratili duge ljetne dane uz more, ali maštovita ekipa iza ovih boca nije stala.

Dva nova okusa, a i njihove žive boje, već smo škicali na društvenim mrežama i ovaj smo Božić proslavili baš s njima.

Reproduktor videozapisa

Moramo priznati da nas je prvi privukao taj magični Butterfly pea gin koji kao da mijenja boju, pod prirodnim svjetlom je plav, a pod umjetnim ljubičast. Magična svojstva zahvaljuje sastojku po kojem je i dobio ime, cvjetovima leptirovog graška (eng. Butterfly Pea). No nije boja sve što ovdje oduševljava već okusi i mirisi koji su taman na mjestu.

U ovom se ginu spajaju okusi grožđa izabele, cimeta i naranče, a vrlo se lako pije i bez kojekakvih tonika dok s njima postaje, rekli bismo, piće koje želite držati u ruci dok nazdravljate novoj 2021. godini.

Mislili smo da sad nema dalje, Butterfly pea je apsolutni hit i onda dođe Sloe, također novi okus iz ove destilerije kojem tonici nisu potrebni. Ovo piće ponosno držite u čaši tek s kojom kockom leda iako smo sigurni da će znalci itekako iskoristiti potencijale ove boce i miješati odlična pića.

Gust, trpak, a mirisan s poželjnom notom slatkoće, ovaj gin nas vodi na obronke ličkih šuma. I baš su tamo, na rubovima tih šuma brali najbolju trninu (eng. Sloe) koju su pronašli u Hrvatskoj, kako i dolikuje prvom hrvatskom sloe ginu.
Trnina je zvijezda ovog pića opet prekrasne boje i odmah će te je prepoznati čim stavite čašu pod nos. Macerirana u ginu 60 dana uz malo badema, pretvara se u liker na bazi gina, jedini koji kao takav u okvirima pravila EU ima dopuštenje zvati se gin.

Već su najavili da svake sezone misle izlaziti s limitiranim serijama u kojima će se poigravati novim okusima, a nakon ovosezonskih pojačanja, već se veselimo vidjeti što se još kuha na zagrebačkom Goljaku.

Šenaesticu možete naručiti na njihovom WEB shopu po povoljnim cijenama od 200 do 280 kn.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.