CHANDON Garden Spritz: Ukusno i jedinstveno spritz iskustvo

Sofisticiran i jedinstven, jednostavan no intrigantan, CHANDON Garden Spritz podsjeća na ugodno ljetno poslijepodne provedeno u društvu s najboljim prijateljima. Proizveden je s upola manje šećera od ostalih spritzeva na tržištu, bez umjetnih okusa i bojila i konačno je došao i do nas.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

CHANDON Garden Spritz nastaje kao spoj nagrađivanog Chandon Brut pjenušca i likera od prirodnog ekstrakta kore naranče, koji se proizvodi od lokalnih naranči, biljaka i začina. Dobiven tajnom recepturom, odmah je spreman za posluživanje i dijeljenje. Idealno ga je poslužiti uz nekoliko kockica leda, s kriškom dehidrirane naranče i grančicom ružmarina.

Chandonovi vinari u Argentini, naviknuti su otkrivati neočekivano. CHANDON Garden Spritz inspiriran je argentinskom sklonošću za nešto gorčim okusima, poput Yerba Mate čaja i Ferneta. Ako se tomu pridoda liker napravljen od vrhunskih valencija naranči, dobije se spritz koji sa svakim gutljajem podsjeća na ljeto. CHANDON Garden Spritz podiže klasičan spritz na sasvim novu razinu. Proizvodi se u Mendozi u Argentini, od lokalnog ručno branog grožđa i naranči, uz dodatak rijetkih začina.

Vrhunski i nagrađivani pjenušac Chandon Brut nastaje kao blend chardonnaya, crnog pinota i semilliona. Grožđe potječe iz visinskih vinograda (oko 1000 m) u okolici Mendoze. Pjenušac se proizvodi charmat metodom, kako bi se zadržao svjež i voćan karakter. Naš domaći, aromatičan i osvježavajući liker od narančine kore. Liker se dobiva od savršeno zrelih valencija naranči, koje se uzgajaju na održivoj farmi na sjeveroistoku Argentine, koja ne upotrebljava nikakve pesticide. Nakon što se kora oguli, dio kore se suši i peče, zatim macerira u rakiji od grožđa u koju se dodaju pomno odabrane biljke i začini iz najboljih terroira svijeta. Rezultat je slatko – gorki liker od naranče koji se zatim miješa s Chandon pjenušcem i puni u boce.

Trebate dodati nekoliko kockica leda, krišku dehidrirane naranče, grančicu ružmarina i pozvati prijatelje. Zatim nazdravite trenutku ili čemu god želite.


Ana Paula Bartolucci je vinarka u CHANDONU, i tvorac je CHANDON Garden Spritza – “Rođena sam u Mendozi, nekih 60-ak kilometara od Chandon vinarije, pa mogu s pravom reći da je CHANDON Garden Spritz autentično argentinski. Znali smo da želimo napraviti nešto gorkasto jer ova zemlja voli gorke okuse. Svaki dan pijemo Mate čaj, Fernet i vermouth. Kvaliteta naših naranči, kao i našeg vina, izvor je našeg ponosa. Naši vinari su dugo proučavali naranče, kako bi mogli proizvesti savršeni spritz. Odabrali smo tradicionalnu, održivu, obiteljsku farmu, koja ne koristi pesticide. To je važno, jer za proizvodnju spritza koristimo samo koru naranči.

Utvrdili smo idealno vrijeme za berbu naranči, kako bi dobili specifične arome koje smo željeli. 2020. godine kupili smo 25 tona naranči. Sok od naranči (pošto isti ne koristimo) doniramo lokalnim školama i pučkim kuhinjama. Koristimo svježu, maceriranu i pečenu koru naranči, kako bi dobili različite okuse poput karamela, čokolade i kandiranog voća. Miris narančine kore tijekom pečenja je nevjerojatan! Biljke i začini koje koristimo dolaze iz cijeloga svijeta i odvojeno se maceriraju.

Bazno vino dobiva se od chardonnaya, crnog pinota i semilliona, iz Chandon vinograda. Svaka sorta se odvojeno vinificira i zatim se charmat metodom proizvodi pjenušac. Finalno blendanje pjenušca i likera od kore od naranče je vrlo delikatan postupak. Mjesecima smo radili probe sve dok nismo postigli savršeni omjer. Željela sam postići savršenu ravnotežu između slatkoće i gorčine, spritz koji poziva na čašu više. Tek pokušaj br.64 pokazao se idealnim.”

CHANDON Garden Spritz idealan je kao aperitiv, za druženje s prijateljima i razne prigode. Dobro se slaže i uz različita jela. Još ga niste probali? Dođite u zagrebački Vinski grad na Kegliću!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.