Bowling Club uvodi pizze i sendviče po recepturi poznatog Davora Milića – imamo recept za tijesto!

Najstarija zagrebačka još uvijek otvorena bowlingana u ulici F. Andrašeca 14, uz obilje provjerene zabave od sada nudi i vrhunske zalogaje!

by Ribafish
0 komentar

Davor Milić je čovjek koji se potpuno posvetio pizzama i možete ga sresti kako o tome uči ljude željne znanja o ovom poslu koji je, iako naporan, danas vrlo dobro plaćen. Kroz svoju firmu Pizza edukacija putuje po regiji i savjetuje što je najbolje za koji prostor, pa je za zagrebački Bowling Club (u dvorištu iza Mareda) osmislio pizzu između romane i napolitane te panuozzo sendvič koji će se peći u električnim pećima i brzo biti spremni za posluživanje gladnim bowlingašima. Na poziv da se okupimo i to najavimo, a da usput i sami ispečemo koju pizzu pod budnim Davorovim prismotrom – nisam mogao reći ne!

Bowling je inače jedna od najpopularnijih sportsko-zabavnih aktivnosti. Bowling club, sa sedam bowling staza, nalazi se u Ulici Florijana Andrašeca 14, iza sportske dvorane Dražena Petrovića, nasuprot Ciboninog parkinga. U svijetu danas više od 150 milijuna rekreativaca svakodnevno igra bowling na više od 300.000 staza. Svojim sadržajem, programima i pogodnostima koje nudi, Bowling club postaje novo mjesto druženja, izlazaka svih generacija, ali i stvaranja budućih sportaša u bowlingu, ističe voditelj kluba Dario Košutić.

Bowling je lako savladiv i radi toga ima jako široku namjenu među posjetiteljima. Jedni se njime bave rekreativno i u Bowling centar dolaze jednom tjedno ili pak nekoliko puta godišnje. Jutarnji sati u pravilu su rezervirani za studente kojima je Bowling club pripremio posebne pogodnosti i akcijske cijene, popodne je rezervirano za lige, večer za zabavu i druženje, dok se petkom i subotom navečer održava „disco bowling“ gdje uz glasniju muziku i raznovrsne svjetlosne efekte bowling poprima poseban doživljaj i svaki „strike“ ima svoju priču. Posebnu pažnju Bowling club posvećuje proslavi dječjih rođendana kako vikendom tako i preko tjedna i to prvenstveno za djecu od 6 do 18 godina.


Uglavnom, ako želite ubiti par sati u dobroj zabavi i smijehu, ali i aktivno, uživajući pritom u osvježavajućim pićima te od sada i izvrsnim pizzama i sendvičima koje će za vas pripremati pizzaiolo Amir Issa, navratite u Bowling Club od 23. siječnja 2024. (službeno otvorenje) i guštajte do mile volje. Za kraj, recept za Davorovu pizzu s mortadelom i još par zanimljivosti o bowlingu. Uživajte!


Informacije o centru:

Bowling Club, F. Andrašeca 14
tel: 01/3096-500
www.bowlingclub.hr
mail: info@bowlingclub.hr
FB: bowlingclubzagreb
Instagram: @bowling_club_zagreb
Radno vrijeme: ned-čet: 09.00-24.00; sub,ned: 09.00-02.00 (pizze od 14.00-22.00)
Za sve posjetitelje osiguran je parking u ulici Florijana Andrašeca – II zona Zagreb parkinga.


Pizza s mortadelom

Sastojci za tijesto:
6,2 dcl hladne vode
26 g soli
1 kg brašna tipa 00
2 g svježeg Digo kvasca
0,05 dcl maslinovog ulja

Priprema:
U posudu ulijte 6,2 dl hladne vode, 26 grama soli i 1 kg brašna tipa 00. Na to izmrvite 2 grama svježeg Digo kvasca i dobro promiješajte kuhačom. Zatim dodajte 0.05 decilitara maslinovog ulja i izmijesite rukom. Kad tijesto postane kompaktno, ostavite u toj posudi prekriveno folijom cca 4 sata. Nakon toga preklapati (izmiješati samo jednom) svakih 30 minuta.
Nakon 3 preklapanja tijesto podijelite na 3-4 komada, formirajte bule i ostavite 3 sata na ravnoj podlozi da se diže. Najbolje ga je spremiti još 24 sata u frižider na 5 stupnjeva, ali se može i odmah koristiti.

Pećnicu zagrijte sat vremena prije upotrebe na max 250 stupnjeva. Razvaljajte pizzu u pleh ili na pizza kamen i napunite sastojcima po želji. Namirnice stavljajte s dvije ruke i uvijek izvana prema unutra kako bi radili kao najbolji pizza majstori. Upalite donji i gornji grijač, stavite pleh na dno pećnice kojih 3 minute. Zatim preselite 4 minute na sredinu pećnice te zadnju minutu ispod gornjeg grijača i vaša pizza je gotova. Dodajte origano ili svježi bosiljak.


Nekoliko zanimljivosti:
Bowling cipele su obvezne na stazi. Mogu se unajmiti ili koristiti vlastite. Bowling cipele imaju posebne đonove od kože i gume, koji vam omogućavaju blago klizanje na zaletištu prilikom izbačaja kugle. Bowling staza je dugačka 18,28 metara, a široka 1,07 metara. Svaka staza ima i dodatne ograde koje se prema potrebi automatski izvlače za početnike tako da im kuglanje bude uspješnije te da im kugla ne može upasti u bočne kanale. To je vrlo pogodno za djecu, a njima su namijenjeni i tobogani za kugle kako bi im se olakšalo bacanje.

Povijest bowlinga u nas
Bowling u Hrvatskoj korijene vuče iz davne 1953. godine, kad je u Borovu izgrađena prva bowling staza u tadašnjoj Jugoslaviji. Sljedeće godine u podrumu restauracije Istra (bivši Skušić, Ulica B. Oreškog) otvorena je prva jednostazna bowling kuglana u Zagrebu. Koju godinu kasnije bowling se gasi i pretvara u skladište, pa tako bowling sekcija stagnira sve do izgradnje dvostazne kuglane na objektu Grmoščica 1962. Na Velesajmu je također 1965. izgrađena privremena montažna Brunswick kuglana. Sedamdesetih su otvorene dvije kuglane u Dubrovniku u hotelu Croatia i Libertas te jedna u Makarskoj u hotelu Biokovo.

Nakon toga 1994. godine bowling klub se otvorio u Importanne centru s 10 staza koji traje sve do 2003. kad se službeno zatvorio. Nakon toga dvadesetak entuzijasta jedanput mjesečno odlazi u Sloveniju u Tivoli gdje igraju Slovensku ligu. Od 2009.-2016. bowling se ponovno vraća na velika vrata i Zagreb dobiva četiri bowling centra (Klub 300 s 32 staze, Skybowling s 24 staze i Green Gold s osam staza) koji su, na žalost, jako brzo zatvorili vrata. Danas u Hrvatskoj ima nekoliko bowling centara, a u Zagrebu djeluju tri bowling centra, od kojih je Bowling club – najstariji!

Recept: Branka BH
Foto: Branka BH, Rene Karaman, Vilicom kroz Hrvatsku

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.