Bocuse d’Or Croatia, revijalno izdanje – prijave u tijeku

Revijalno izdanje prestižnog natjecanja Bocuse d'Or Croatia u bogatom programu 15. Dana hrvatskog kulinarstva koje će se od 20. do 24. studenog održati u Osijeku

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Bocuse d’Or Croatia se na Dane hrvatskog kulinarstva vraća u revijalnom izdanju. Želja Hrvatskog kuharskog saveza jest promocija ovog prestižnog natjecanja u Hrvatskoj te priprema potencijalnih kandidata na izazove koje Europske kvalifikacije nose.

Natjecanje će biti edukativnog karaktera, održat će se 23.11., a sudionici će dobiti uvid u koncept natjecanja, pokazati razinu pripreme, znanja i vještina uz feedback za bolje nastupe na idućim izdanjima koji će pružiti međunarodni ocjenjivači. Predvodit će ih Christian André Pettersen, pobjednik Europskih kvalifikacija (2018. i 2020.) i dvostruki osvajač trećeg mjesta u finalima Bocuse d’Ora.

Kategorije Bocuse d’Or Croatia 2023. revijalnog natjecanja:

Tema na tanjuru – Šaran
Tema na plati – Pačja prsa

– Priprema za 6 osoba

Tim čine:

Natjecatelj:

Mora biti profesionalni kuhar s hrvatskom putovnicom i imati više od 23 godine na dan natjecanja. Mora zadovoljavati barem jedan od sljedećih uvjeta:

-zaposlen u restoranu s oznakom Michelinove zvjezdice,
-zaposlen u restoranu s Michelinovom preporukom,
-zaposlen u hotelu s 5 zvjezdica s iskustvom od najmanje 5 godina vođenja kuhinjskog tima (Chef de cuisine ili Sous-chef)
-nositelj titule Državnog prvaka u kulinarstvu.

Pomoćnik:
Mora biti profesionalni kuhar s hrvatskom putovnicom i imati manje od 21 godine na dan natjecanja

Coach/Mentor:
Mentor može biti vlasnik ili predstavnik objekta/restorana, šef kuhinje restorana ili druga odgovorna osoba koja će imati znanja o svom timu i jelima koja će pripremati natjecatelj i pomoćnik. Mentor će sudjelovati u ocjenjivanju jela i rada natjecatelja te će biti zadužen za promociju svog tima i objekta u sklopu natjecanja. Mentor za vrijeme pripreme jela ne ulazi u natjecateljski prostor te ne može ni na koji način pomagati natjecatelju i pomoćniku za vrijeme trajanja natjecanja.

Dopustite da i vas zarazimo Bocuse d’Or opsesijom! Prijavite se na ovogodišnji Bocuse d’Or Croatia – revijalno natjecanje, prvi korak na našem zajedničkom putu prema velikom finalu u Francuskoj. Kandidata za sljedeće Europske kvalifikacije, Hrvatska će tražiti sljedeće godine u sklopu Bocuse d’Or Croatia – nacionalnih kvalifikacija.

Dodatne informacije i propozicije pronađite na ovom linku!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.