Bicko predstavlja: Baby crna slavonska svinja koju režete tanjurom!

by Ribafish
1 komentar

Velika većina nas obožava odojke, mladu janjetinu, piletinu… Mlađe je stvarno slađe kad je u pitanju klopa, ali ovo što se nudi u Bicku je na rubu perverzije – mlada crna slavonska svinja (fajferica) u svojoj punoj slatkoći nešto je što definitivno niste probali!

Kad bih se našao na pustom otoku punom živine i koječega, prvo bih pojeo svo voće i povrće, a tek onda nakon par godina na rubu gladi možda ubio neku pticu ili štojaznam, vepra. Da ne spominjem janje ili kozicu. Ovime sam samo htio skrenuti pažnju na to da sam kukavica za usmrtiti neku životinju, ali da nemam nikakvih problema s jedenjem iste sve dok je to legalno. A kako je cochinillo asado apsolutno odobren specijalitet u Španjolskoj, i kako je Bicko već prije uvozio taj proizvod, zašto onda to ne bismo i jeli?


Sukladno s time u ovom popularnom restoranu na kraju grada i početku stare ceste za Karlovac, svakoga će četvrtka na meniju u ponudi uz frišku ribu, Karlove majstorije s roštilja i Vjekinu šaroliku dnevnu ponudu, na meniju za 660 kuna biti i gurmanska fantazija, 6 kilograma hrskave korice, mekanog sočnog mesa i brdo pečenog krumpira kao prilog.

Za posebne pervertite, tu je i tanjur s kojim možete vlastoručno izrezati super mekanog odojka, a za kompletan utisak vrhunskog uber kirbaja falit će vam samo tamburaši. Fajferčići su stari mjesec dana i teški do 6,5 kilograma, prepolove se, stave u otopinu soli (a ne rasol, kako je prije pogrešno pisalo, naime otopinu soli u Turpoplju gdje je nastao recept zovu upravo – rasol), ocijede i namažu svinjskom mašću. Peku se gotovo dva sata na „španjolski način“ i poslužuju uz gemišt vina Jarec-Kure, Crljenak Krolo ili točena i ubočena piva Varionice.


Za sve koje je strah Korone, pripremili su aparat koji vam mjeri temperaturu na samom ulazu u lokal, a ja i dalje ne mogu doći sebi što su morali odgoditi festival fileka, ali ih zato imaju u dnevnoj ponudi. Prema tome, četvrtak je dan za gozbu i perverzije, probajte jednom u životu baby crnu slavonsku fajfericu i uživajte u vjerojatno najboljoj svinjetini koju ste u životu kušali!

Javite se u Bicko: https://www.facebook.com/bicko.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Karlo Kovačević: Sasvim drugačiji mladi kuhar najavljuje novu sezonu Bicka - Ribafish 6 veljače, 2021 - 10:39

[…] Bicko predstavlja: Baby crna slavonska svinja koju režete tanjurom! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.