Baranjski tartufi: Zimski vašar u Karancu i Čvarakfest za vikend 27. studenog 2021.

Posljednje subote u studenom (27.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen čvarcima!

by Ribafish
0 komentar

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.


Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti… Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA. Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući!

Program:
09:00 – Topljenje čvaraka
Sajam domaćih proizvoda – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
Bogata gastro ponuda – pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
Kuhano vino
KUD Gruntovec – Gruntovački humor na karanačkom vašaru
12:00 – proglašenje ”čvarak majstora”

 

Udruga ”Čuvari starih zanata”

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.