Akcija: Očistimo Zubaća Valu – checked!

Udružene snage Udruga Novi otok, Čisteći medvjedići i RokOtok u jedno su prijepodne očistili opjevanu uvalu pored Vele Luke...

by Ribafish
0 komentar

Zubaća Vala je uvala u kojoj je nekad bilo puno zubataca, a nalazi se odmah do Vele Luke, prva desno nakon Posejdona.

Blizina grada i morske struje uzrok su što more izbaci koješta svakoga dana, pa smo u suradnji s ekipom koja tamo živi i ljetuje došli na ideju da jednom akcijom počistimo sav otpad. Rečeno, učinjeno, obavijestili smo na sve strane, čak sam i na radiju bio, i tako nas se u nedjelju okupilo 14 dvonožaca od 4 do 70 godina i jedan Dživo, redom iz Vele Luke, Zagreba i Banja Luke.

Za atmosferu se pobrinuo Dživo koji se u trećoj sekundi akcije uvaljao u nekakvu lešinu albatrosa pa je smrdio satima, a bogami nije bilo lako ni nama, zavlačeći se u sve kutke u koji ljudska ruka može baciti praznu limenku ili kutiju cigareta. Item of the day je ipak bila kefica za zahod, rabljena, ugurana ispod stoljetne agave, najdublji respekt lišaju koji ju je bacio u more…Uglavnom, prikupilo se 12 velikih vreća smeća, 1 slomljena ležaljka, tri potrgane kašete, svemir stiropora, dosta drvene građe i potrošilo dosta znoja, ali i dobro zabavilo uz sklopljena nova poznanstva. Najveće zahvale Kasandri na kupus kiflicama, Sedji na vrećicama i organizaciji, Anđeli na fotkama, Nenadu na naknadnom gemištu, Fani što je kraljica Zubaće, Sedji i Kasandri što su oprale Dživu te familijama iz Zagreba i Banja Luke koje su savršen primjer kako treba voljeti prirodu i naš jedini Planet.

Loše strane: Mogli smo krenut i u 9, bilo bi manje toplo, trebao sam uzet i muziku, i trebao sam donijet vode i leda za piće ohrabrenja, jer je Bošnjakov Absinth fin, ali brate jak, hvala Mario…

Nadam se da nema puno muskulfibera i da se vidimo sljedeću nedjelju u 9.00 u Gradini, kad krećemo s novom akcijom. Ponesite dobru volju, nešto za hidraciju i idemo čistiti našu Zemlju! Čisto, čisto, samo čisto!

Hvala još jednom:
@Čisteći Medvjedići
@rezolucija zemlja
@novi otok

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.