5. Salon pjenušavih vina Zagreb otjerao kišu mjehurićima

Na izlagačkim mjestima mnogi su vinari imali više od dvije etikete, te je broj butelja na kušanju bio oko 100 - prava poslastica za ljubitelje mjehurića.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Uz standardno kušanje, posjetitelji su mogli nazočiti dvjema besplatnim radionicama, kojima je mreža Salon of Sparkling Wines ponovno pokazala koliko je obrazovanje vinske publike važno i treba biti dostupno svima koji se vinom bave.

Prvu radionicu, već tradicionalnoga naziva »PJENUŠAVI SUSRET u ČAŠI: Hrvatska & Slovenija« moderirale su organizatorice, dr. Nina Levičnik, osnivačica mreže Salon of Sparkling Wines i prof Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb. U neobaveznom vinskom razgovoru uz najbolje ocijenjene pjenušce Mreže – Istenič, Kota, Degrassi, Albina, Protner i Kozinc – polaznici su prepoznavali »šampanjske« note ali i nove utjecaje »terroira« što se posebnom ogledalo u slovenskim pjenušavim vinima u kojima je jedna od ukomponiranih sorti bila i »žametna črnina«, nekad davno korištena u popularnom »cvičeku«.

Na drugoj radionici »ZAGORSKI I ISTARSKI MJEHURIĆI: Kota & Degrassi« po dva pjenušca su predstavili vinari Tihomir Kota iz Zagorja i Moreno Degrassi iz Istre, predstavivši na taj način i povijest vinarija te svoje pjenušave pravce, sorte, terroire i – planove za nove pjenušce!

Salon pjenušavih vina Zagreb pokazao je raznolikost sortimenta i regija u kojima se pjenušava vina proizvode, doveo je ciljano publiku koja voli i želi više naučiti o mjehurićima te najavio regionalne pjenušave doručke diljem Hrvatske, a prvi sljedeći susret najavio za Ljubljanu 6.5.2022., na 8. Salonu penečih vin Ljubljana. Dobro došli!

Medijski partneri 5. Salona pjenušavih vina Zagreb su portali Travel Advisor / Savjetnik za putovanja i Foto Foodie s pripadajućim, vrlo posjećenim grupama i stranicama na društvenoj mreži Facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Champagne and Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja).

Fotografije: Julio Frangen

 

Dodatne informacije:
prof. Marija Vukelić, direktorica 5. Salona pjenušavih vina Zagreb

E marijavukeliczg@gmail.com
W salonofsparklingwines.eu

FB & IG Salon of Sparkling Wines

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.