Terezijana – kako slave Bjelovarci + recenzija BJ ćevapa

by Ribafish
1 komentar

Terezijana – kako slave Bjelovarci + recenzija BJ ćevapa

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Naravno da je Rokatanski dobio nekav lišajčićićić na leđima kad je tata osvojio kviz na RTL-u, i pred pol Hrvatske se zakleo da će ga prije voditi na Tour de Toplice, grrr…

Pa smo povodom odličnog uspjeha netom završenom prvašiću priredili odlazak u Bjelovar na kostimiranu Terezijanu, što je Rok iskoristio za posjet Luna parku, a ja za švepsić sa starom ekipom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I dok se najpopularnijem Bjelovarcu, nakon one tete na Zdenka siru, veličanstvenom Lebowskom iz starog Cosma, nisam stigao ni najaviti, ali sam ga ipak sreo, proveo sam divno vrijeme s Božom i njegovom djevojkom, Štefanom na ćevapima, i uživajući mirnoj i dobroj atmosferi u prekrasnom parku s paviljonom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nevjerojatna je ta ljubav mene i paviljona, tog pankera zatočenog u ovom salu koji više od boljeg stola u najfensi bistrou, više voli derati bambuse po gradskim parkovima…

U Koprivnici valjda imam i svoje rezervirano mjesto, pred Jabukom, u Maksimiru, petrinji, gdje god je nešto ovalno, mene podzemne vode zovu na tulumarenje.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ovoga puta nisam tulumario, samo sam se divio ljepoti zelenila i urednosti grada, o glazbenom ukusu se ionako ne raspravlja, ali rekoše mi da ima i puno rokerskih birtija, a da je Terezijana ipak narodno veselje.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bilo to narodno veselje ili ne, na ulicu je izašlo i staro i mlado, skockano, lepršavo, prozračno i ponosno na svoj grad, ukratko prekrasna slika, i idealan savjet za sve one kojima se vikendima ne gnjavi po autocestnim gužvetinama – u Bjelovaru je Terezijana završila, ali je sljedeći vikend Picokijada u Đurđevcu, pa ako ne završim na godišnjem mitingu Ljubitelja Tripica u Belom na Cresu, eto Ribe među Picokima!

Zašto nema neki sajt s popisom kada se kojem gradu tulumari, ribarske fešte i to?

Rok je inače nakon tobogana i trampulina, vlakića i kuće strave,

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

posegnuo i za onim svojim pogledom mačka iz Shreka, pa sam morao s njim u Rangers.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Za neupućene, riječ je o vrtuljku u obliku čekića, s dvije košare koje se vrte u krug, skroz, okomito…

Nakon najbržeg rollercoastera na svijetu u Yokohami 2003., lijepo sam rekao da ne želim svoj unutrašnje organe izlagati nikakvoj pogibelji takve vrste, ali Rok je prošao s pet, i ja sam taj vikend bio njegov rob, još mi se podriguje od ćevapa i hrenovaka…

I sjeo sam u to čudo, i pozlilo mi je, i mislio sam da će mi puć ramena, i opast ruksak, i iskočit oko iz duplje, ali smo ipak došli na polaznu točku.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Neki tip nas je otkvačio, a ja sam ga pitao, oprostite gospodine, jeste li vi Bog, a Rok se počeo tako smijati da sam vrlo brzo zaboravio na bolove i mučnine.

Iako su bili na putu da poljube bjelovarsko tlo dok sam mu čelom stremio s dvadesetak metara visine, o ćevapima kod Vinka možemo reći samo sljedeće:

Ribafishov ultimativni test ćevapa u somunu br. 37: Vinko Grill Bjelovar

38. Vinko Grill
Bjelovar, A. Šenoe 13., u centru, od parka prva desno

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Cijena: Ćevapi 29 kuna, 8 kuna kajmak 

Ćevapi oblik: Četiri pločice, skorene na polovima
Ćevapi okus: Aromatično, slano, sočno, ali nedorečeno
Luk količina, okus: Taman, iako naoko blag, isušio mi je usta na dva dana
Lepinja: Friška, meka, iznutra čak i malkice sluzava – izvrsno, možda malo prenezapečena

Opći dojam: Iako Štefan kaže da su ovo ultimativni bjelovarski ćevapi, glasine kažu da ću se još morati vraćati. Klasična banjalučka ćevapska kockična škola, malo previše zove na dosadnoću i neuzbudljivost Rubelja. Ima tu svinjskog veselja, arome, sočnosti, lepinja je na mjestima u kojim je dodirivala ćevape mirisna, masna i jako jako fina, čak nekako svilenkasta i slatka. Luka dovoljno, konobar me poslušao kad sam zamolio malo više, pa sam dobio fakat puno, kajmak vrhnjast, ništa posebno, preskup. Miris ćevapa je čudan, nekako riblji, ali nakon par isprobanih sarajevskih franšiza, zaključio sam da mi nepce ipak preferira meso od više vrsta životinja. Malo skorene pločice, preslano meso, ali kompletan dojam pozitivan. Ugodna, iako pretiha terasa, pokoji bilder u prolazu, iznimno ugodan i pristojan konobar, pa ako ubace malo više začina i ljubavi u ćevape – vidimo se opet!

Ocjena: 6,5

STARE RECENZIJE NA:
http://www.ribafish.com/?p=1393

Onda smo išli gledati kako puca top, prolaze maskirani ljudi na konjima i ustoličuju Terezu, da bi se još i uslikali pored topa za uspomenu jer nisam Roku dao da se pentra po sve samo ne stabilnoj drvenoj konstrukciji dvorca.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Djeca vole ćevape i Lunaparkove, fešte, kostime i buku, pa smo i Rok i ja stvarno uživali, i dogovorili da dolazimo i dogodine.

Ali bez Rangersa, nemojte reć Rokijani, fala – ionako je sutra morao pješke na Sljeme, ali o tome drugi put.

Jednostavno, volim istraživati ovu Lijepu našu, ne znamo što imamo, ajd pivili…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Objavljeno na portalu Zvono.eu
http://www.zvono.eu/portal/komentar-tjedna/ribafish-domagoj-jakopovic/5454-stara-ribafisheva-ekipa-po-cevapima-i-parkovima-bjelovara

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

marija 28 lipnja, 2013 - 20:43

Sta fali mosticu? Moj stari ga pravio. 😀

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.