Rooftop 215: Ultimativan spoj vrhunskog bilijara i finih pizza!

Zagreb je bogatiji za dvije stvari: bilijarski salon s desetak ultramodernih stolova, štapova i profesionalnih kuglica, i istovremeno s jakom ekipom pizzaiola koja brine za vrhunske pizze, sendviče i salate

by Ribafish
1 komentar

Savski je most nekad bio najčešće meka studenata kojima je to bila prva gradska stanica nakon izlaska iz doma na Savi, a vremenom se pretvorio u mjesto za izlazak ekipe sa svih strana metropole. Brdo kafića, barova, objekata brze hrane i uvijek neki novi lokal na mjestu stare Baschiere koja par kolometara dalje danas radi identičnu pizzu kao i onda. Bio je tu tako i brazilski restoran, zatim indijski, pa jedno vrijeme ništa, a od kolovoza 2023. na drugom katu zgrade na broju 215. stoji preuređeni lokal s pogledom na Savski most s jedne i mirnu Knežiju s druge strane. Ovaj drugi se pruža s prekrasne mirne terase koja je sva u drvu i izgleda stvarno lijepo.

Svatko tko je barem jednom bio u „staroj Baschieri“ zna koliko je velik taj prostor, a bogami se i vlasnik Aleksandar Ivanović potrudio da ga kvalitetno ispuni, pa imate jako puno svjetla, prostora, a i svaki detalj je na mjestu. Ukratko, kao da ste ušli u jako fin i netaknut prostor gdje želite uživati u par sati pikanja bilijara, i nakon toga to i prokomentirati uz finu klopu.

No, posvetimo se onome zbog čega smo došli – pizzama. Pratite li pizzersku scenu Zagreba i Hrvatske, mogli ste primijetiti da je sve bolja i šira. Kvalitetne pizzerije se prostiru od Žrnovnice i Labina do Sinca i Osijeka, a Zagreb i dalje prednjači čisto zbog ogromne ponude. Neki su otkrili napoletanu, neki se drže bakinih recepata, raja uglavnom želi čistu klasiku i tu je Rooftop odigrao jako zanimljivu kartu. Naime, krenuli su sa specifičnim tijestom dvostrukog zamjesa s jako debelim rubom. E sad, neće svatko voljeti ovu izvedbu, pogotovo ljudi koji naručuju jumbo pizze s polupismenih letaka za 30 kuna po kilogramu, ali ove Rooftopove definitivno imaju šansu pronaći svoju nišu.


Cijene se kreću od 8 eura za klasičnu Margheritu do 14 eura za bresaolu, većina sastojaka dolazi iz Mainardija, a zanimljivo je da je pizza kuće, inače najčešće prekrcana svim i svačim, ovdje sasvim drugačija i – vegetarijanska! Naime, kako vlasnik ne jede meso, ovo mu se učinila kao sasvim drugačija ideja pa zašto ne probati. Margherita se priprema mozzarellom di Buffalom, sirom grana padano Duro, bosiljkom i umakom od rajčica San Marzano, Vege s brokulom, ljubičastim lukom, gljivama, svježim cherry rajčica i pesto umakom, Tuna s komadićima tune, kaparima i umakom od žute rajčice Datterini, a Bresaola s goveđim pršutom Bresaola fior Pascoli, da nabrojimo samo neke. Na jelovniku je i par sendviča također od njihovog tijesta kao i četiri salate i par klasičnih slastica (bakina torta od limuna, kolač od pistacije i čokolade…). Pivska karta je klasična, bez craftova i iznenađenja, vina kuće dolaze iz vinarija Krešić i Velebna.

Osim što osobno ne volim pizzu iz dostave jer smatram da je najukusnija onog trena kad izađe iz peći, isto tako me smetaju „duhoviti“ nazivi vrsta pizza pa trebaš dva Indijanca i FBI dok shvatiš da je miješana „Ono kad je Pero hitio konja u bunar“. Ovdje je sve transparentno, jednostavno i nema preširoku kartu. Koliko stolova za bilijar, toliko pizza, a upravo ovih dana spremaju jedno slatko-slano iznenađenje… Sama pizza, a naručili smo picante i mortadella pistachio, je srednje veličine, manje pečena od trenutno modernih s leopardovim uzorkom jer to vlasniku nije napeto, ne pretjerano nakrcana kvalitetnim namirnicama i stvarno jako ukusna. Nekima će rub biti mrvicu nedovoljno mastan i chewy, ali tijesto ima izvrstan okus i ne ostavlja nikakvu težinu za što ima zasluga tajan omjer rižinog i zobenog brašna koja se dodaju u drugom zamjesu. Profesionalno, kvalitetno, fino, estetski savršeno, svaka čast timu pizzaiola koje vlasnik skriva kao zmija noge.

„Prije nekoliko godina sam se nepovratno zaljubio u bilijar. Kako provodim sate i sate usavršavajući svoju igru, tako mi je na pamet palo da Zagreb u biti nema kvalitetno mjesto na kojem biste mogli odigrati profesionalnu ili amatersku partiju omiljene igre, i onda uz piće i kvalitetnu hranu prokomentirati igru i dobro se zabaviti. Bit će tu i svirki i svega, ali kako radimo tek mjesec dana, za sada se tek uhodavamo, ali mislim da radimo dobru stvar.“ Rekao nam je za kraj IT-jevac Aleksandar Ivanović koji je fakat puno uložio u Rooftop i stvarno postigao ono što mu je bila namjera.

Rooftop je nevjerojatno zanimljiv koncept, bilijar klub u kojem je zabranjeno pušenje i s opremom s kojom se može pohvaliti rijetko tko u regiji, i kada pomislite da je to to, eto ti i vrhunske pizze. Za užitak u igri tu je 10 profesionalnih Dynamic biljarskih stolova presvučenih Simonis platnima koja osiguravaju optimalnu brzinu i pravilno kotrljanje svake kugle, a tu su Duramit Pro Cup TV kugle – preferirani izbor za profesionalne biljarske turnire diljem svijeta. Cijena sata bilijara iznosi 8 eura.


Uglavnom, ako ovdje dođete samo na pizzu ili samo na bilijar, sve će biti na najvišem nivou. Možda bi najbolje bilo da izazovete nekoga na partiju bilijara i onda pobjednik plaća pizzu? Sve je na vama, ali garantirano će vam posjet ostati u sjećanju kao nešto što je daleko iznad prosjeka. Sve najbolje Rooftopu, vidimo se sljedeći tjedan na novoj pizzi u ponudi!

————————

Rooftop 215

Selska cesta 215, Zagreb, Croatia
contact@rooftop215.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100094283632814
https://www.rooftop215.com
Rooftop 215 je otvoren svaki dan od 10-24 sata

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Ultimativan spoj vrhunskog bilijara i finih pizza! – Rooftop 215 20 rujna, 2023 - 09:23

[…] Naš poznati blogger Domagoj Jakopović Ribafish posjetio je Rooftop 215, odigrao partiju biljara i probao naše hvaljene pizze. Njegove dojmove u cijelosti pročitajte ovdje. […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.