Prvi put u našem gradu – turnir u Curlingu!!!

by Ribafish
0 komentar

Prvi put u našem gradu – turnir u Curlingu!!!

Ne vjerovali ili da, u Zagrebu se u subotu i nedjelju, 21. i 22. travnja od devet ujutro do osam navečer igra jubilarni prvi nemeđunarodni turnir u plemenitoj vještini Curlinga!

Na klizalištu Zagrebačkog Velesajma tako će se prvoga dana, u subotu, na dvije staze ogledati devet ekipa u potrazi za prvim osvajačem trofeja Zagreb Open, dok će u nedjelju biti održano i prvo prvenstvo Hrvatske za mješovite ekipe.

Naravno, tu će biti i treća staza namijenjena svim entuzijastima, zaljubljenicima u prijenose na Eurosportu, hejterima koji nam se žele cerit, i općenito svima željnih igranja i gledanja ove prastare škotske sportske delicije.

Inače, Curling klub Čudnovati Čunjaš se vratio sa sedmog prvenstva Hrvatske, zbog nedostatka dvorane, održanom tradicionalno – u Budimpešti.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nakon prvog dijela prvenstva zauzimali smo treće mjesto iza Zagreba I i Zagreba II, pa smo se za polufinale po Round Robin sustavu trebali boriti, uz CK Legiju, s najdražim nam rivalima CK Vis.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dogovorili smo se da Sin bude skip (imao je nož), Ogi third, ja second i Kolar lead.

Rukovali smo se s braćom Višanima, probno se odgurnuli te prihvatili dvadesetokilnih kegli.

Poveli su Čunjaši, Kolar je sjajno vrludao po svim stranama, drug precjednik, dakle, mi, fino izbijao i čak imao i jedan double take out, Ogi se dizao prema kraju, a Sin bio stamen i jak i sve iznenađivao taktikom.

Nažalost, sve je to bilo dovoljno tek za 4:5 i zamrznuto gledanje viškog kapetana, legende Albija, kako s dosta nervoze baca zadnji stone u osmom, dakle zadnjem endu.

I promašuje – izjednačenje!

Extra end, produžeci i šansa da rasturimo.

Ali, ruka drhti, svaki Čunjaš fulava po jedan kamen, velika odgovornost ostaje na Sinu i – nakon što mu Kolar daje mrvicu previše leda, za dva centimetra ode Vis u polufinale.

Zasluženo, iako stvarno nismo bili daleko.

Kao ni pivica…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Vis u polufinalu gubi od Zagreba II, koji nakon toga u finalu gube od Zagreba I, pa tako Čadež, Ogi, Čučo i Robi veselo visoko dižu pehar, koji nam, zloćko, i ove godine izmiče, ali život ide dalje.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Curling Klub Silent I, djevojke s oštećenim sluhom, drugi put zaredom osvajaju PH, a vrlo su im blizu i ovoga puta bile mlade Gombačice iz CK Zagreb.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Brončane su cure iz Silenta II, a četvrte djevojke i majka iz CK Legija iz Slavonskog Broda, uz puno sreće, buduće domaćice osmog prvenstva Hrvatske, jer se u njihovom gradu konačno kreće s gradnjom dvorane.

Eto, ako vam nisu jasni neki pojmovi iz teksta, navratite i pitajte, primamo nove članove i članice, ima pive i Franckovih grickalica, Europsko prvenstvo nije daleko…

Olimpijske igre jesu, ali i o tome ćemo porazgovarati.

Sve informacije o turniru na Velesajmu ovoga vikenda saznajte u mene na fejsu ili se javite na mejl, ali, općenito, što ranije dođete u subotu i nedjelju, to ćete više vidjeti i zaljubiti se u curling.

Baš kao i Čunjaši.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hvala Beershopu na pivi, Društvu Prijatelja Piva na kombiju, Ribi na kubanskom rumu, Sinu i Kolaru na vožnji i što nisu puštali ONU kazetu, Ogiju što nije zagađivao zrak i pošteno platio pivu, svima na igri i smijanju…

Pa stvarno naletite pogledati i probati curlati. Fora je.

Ajd pivili!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.