Održano 2. izdanje međunarodnog stručnog skupa “S pivarima, za pivare”

Veleučilište u Karlovcu bilo je domaćin drugog izdanja međunarodnog Skupa "S pivarima, za pivare" koje je okupilo stotinjak stručnjaka i ljubitelja piva iz cijele Hrvatske i inozemstva. Riječ je o nastavku prošlogodišnje inicijative koja uspješno pridonosi jačanju dijaloga i suradnje unutar pivarske zajednice

by Ribafish
1 komentar

Službena objava:

Domaći i strani stručnjaci te zaposlenici u pivarskom sektoru – predstavnici velikih, industrijskih ili malih zanatskih pivovara – sudjelovali su u interdisciplinarnoj razmjeni znanja. Predavanja u atriju Veleučilišta odražavala su aktualni trenutak te su uključivala teme vezane za kvalitetu sastojaka, održive prakse, ali i unapređenje sektora pametnim korištenjem bespovratnih sredstava. Među predavačima bili su domaći i inozemni stručnjaci; Miroslav Jurić iz Boortmalta, Mario Protulipac iz Okvira znanja, Jan Biering iz VLB Berlin; Iztok Jože Košir iz IHPS-a, Andrew Paterson iz Lallemand Brewing te glavni organizator skupa dr. sc. Goran Šarić s Veleučilišta.

“Skup organiziramo drugu godinu za redom s ciljem povezivanja stručnjaka iz područja pivarstva te predstavnika znanstvenih i obrazovnih institucija, ali i onih koji su tek u počecima rada u pivarskoj industriji. Teme stručnih predavanja raznolike su i korisne svima koji su na neki način povezani s pivarskom industrijom: fizikalno-kemijski parametri kvalitete slada, strategije za mikrobiološku kontrolu i smanjenje rizika od kontaminacije, korištenje pivskog tropa kao vrijedne sirovine, utjecaj starog hmelja na senzorska svojstva piva, maltoza negativni sojevi kvasca u proizvodnji bezalkoholnog piva te tema vezana uz financiranje u sektoru pivarstva korištenjem bespovratnih sredstava. Sigurni smo da su i ove godine sudionici sa skupa ponijeli nova znanja i vrijedna iskustva kolega iz struke”, istaknuo je dr. sc. Goran Šarić, glavni organizator skupa, voditelj pivarskog praktikuma i profesor stručnog studija na Veleučilištu u Karlovcu.


Uz visokokvalitetna predavanja, drugo izdanje Skupa bilo je i izvrsna prilike za umrežavanje, druženje i razmjenu ideja s ciljem poticanja suradnje i razvoja novih poslovnih prilika unutar pivarske zajednice. Veleučilište u Karlovcu, s jedinim dediciranim studijem za pivarstvo u Hrvatskoj, ovom je manifestacijom ponovno potvrdila svoju predanost razvoju i promociji pivarske struke.

Važnost Skupa prepoznalo je nekoliko domaćih i inozemnih kompanija od kojih su zlatni sponzori bili Karlovačko pivo (Heineken Hrvatska), Badass Barley (Boortmalt Nova Gradiška) i Lallemand Brewing (Kanada); srebrni sponzor je bila kompanija Anton Paar Hrvatska; brončani Ireks Aroma dok su Skup financijski podržali i Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca, Studentski centar Karlovac i Kanaan. Osiguranim sredstvima je sudionicima omogućeno besplatno sudjelovanje te su pokriveni svi ostali troškovi za predavače, poklon materijale i organizaciju skupa. Pivovara iz Karlovca i Veleučilište time su opet naglasili vrijednost suradnje između akademske zajednice i privatnog sektora u unapređenju te promicanju najnovijih dostignuća i inovacija unutar industrije. Naime, Heineken Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu imaju dugogodišnju suradnju koja se intenzivirala nakon nadogradnje Veleučilišne mikro pivovare te opremanjem novog fizikalno-kemijskog i mikrobiološkog laboratorija za analizu piva. Također, Heineken Hrvatska osigurava mjesečne stipendije za dvoje studenata Veleučilišta u Karlovcu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

whydonate 8 travnja, 2024 - 12:46

Financiranje je temelj svakog uspjeha, bez obzira na područje. Važno je pametno upravljati novcem kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Neka svaki uloženi novčić bude korak prema ostvarenju naših snova

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.