Egotrip – iliti, kako sam gubio u kvizovima

by Ribafish
1 komentar

Slušatttt!!!!!!

Ne znam kako je sa ženama, ali većina muškaraca ima gadnu osobinu koja se naziva egotrip. To je ono kad bi htio bit nešto više nego što objektivno jesi i stalno maštaš o tome i uglavnom samo maštaš, ali neki uporni pate da to i dosegnu. I tako agresivni tipovi nabrijavaju automobile, pederi postaju stilisti, sitni kradljivci političari, šoferi producenti i tako dalje. I to ih jako pali, to oglašavaju na sva zvona, bez obzira koliko ih to koštalo zdravlja, vremena i leševa koje su ostavili za sobom.

Imam i ja svoj križ. Htio bi neopisivom jačinom pokazat na televiziji da sam pametan. To mi je od komplekasa iz mladosti. I to mi nikak ne ide. Ide mi dokazivanje da sam kreten, polualkos, tremaroš i vlasnik podbradka, ali ono što bi htio – nikak.

Počelo je s “Brojkama i slovima” di sam bio kandidat ali nikad nisam sjeo kraj Hetricha jer su se baš prije moje emisije krenuli širit projekt na cijelu jugu pa sam ostao u rezervama. Iako sam se pojavio u eteru jer sam iz publike imao riječ od devet slova – “ukiseljeno”, kako sam se i osjećao jer sam na usni imao herpes veličine oteklog glavoča. Na snimanju je neki Splićo izjavio – Šjor Lazo, iman rič od devet slova – “pizdarija”! Pa se snimanje prekinulo…

Inače je najbolja emisija “Brojki i slova” ikad bila ona kad je neki stariji povratnik pun para iz Amerike potplatio uredničku ekipu s par dolara (jer je na Visu pitao kako da se pojavi na televiziji pa su ga uputili – i opet egotrip) i pojavio se u emisiji nasuprot nekog preštreberastog ferovca (tadašnjeg eteefovca) koji je uništavao sve pred sobom.

I tako, kaže Hetrih Višaninu – od koliko slova imate riječ. On kaže 3, ferovac kaže – imam riječ od devet slova. I povede 9:0. Pa 18:0. O brojkama da ne govorimo – kaže barba: iman broj 150, a ferovac: imam točan broj 972. Uglavnom, rezultat 136 prema nula i totalna blamaža, a ferovac štreber ne da barbi da išta kaže. I bi zadnja igra riječi i barba kaže – iman rič od pet slova. Muk, tišina. Hetrich mrko pogleda štrebera, Šjor Lazo mrko pogleda štrebera i svi iz publike mrko pogledaju štrebera koji se metilji i nevoljko promrmlja prokletu laž – mhmnhhh… boji je…

Barba sav ponosan i ozaren, ponovo s rumenilom u obrazima kaže – a moja rič od pet slova je MATER!

A doktor Karakljajić mudro nabora obrve, malo zakrene glavom, uzme jedan od osam rječnika ispred nosa i kaže – mmmmda, ta riječ je dosta kolokvijalna i često se upotrebljava (list, list, prevrt stran…), ali nažalost – NEMA JE U RJEČNIKU!

I pobjedi štrebso tako s 141:0. Barba je valjda pokarao nešto na slavu kad se vratio doma… Možda neka baba nije imala ton na telki.

Onda je došla na red “Kviskoteka”. Unatoč trima pokušajima, najdalje sam prošao jedan krug kvalifikacija, ali nikad dalje od toga. A taman sam najviše znao negdje tada oko dvadesete-pete prije nego što mi je alkohol pomutio um… Zato je cijela škvadra navijala za DMJ-a koji je ispao na predzadnjem pitanju u polufinalu.

“Diplomac” je bio jednosezonski pokušaj Joška Lokasa da nakon fantastičnog uspjeha s Upitnikom napravi nešto još bolje, ali nije išlo. Igre su bile bezvezno bodovane, nije bilo ni duha ni tempa, a pravila zadnje igre nije shvatio ni sam Mirko Miočić. Mirka sam upoznao na šanku prije prve epizode. Potpuno mamuran nakon pobjede nad Švabama. Čovjek velike glave pio je mineralnu i listao debelu knjigu. Pitao sam ga – čitate nešto zanimljivo, a on odgovorio – Enciklopediju Britaniku. Rekoh, poniženo – pa kako ide? A on će – ma slabo. Tek sam na R.

Slutite oduševljenje mene mladoga kad je Miočić stao odma kraj mene u toj emisiji? Uglavnom, pružio sam slavujev pjev i vodio do zadnje igre kojoj nisam kužio pravila kao ni Mirko, ali me ni to ne bi spasilo. Dapače, ništa ne bi spasilo od Mirka. Kakav folder. Isuse, koliko podataka. Svejedno, ušao sam u polufinale jer sam imao najviše bodova od svih i tamo opet naletio na Mirka, ali i Mladena Vukorepu, kojeg uz splitski “duo lumen” Roberta Pauletića i Rogerta Lojpura – nikako nisam želio sretat. Uglavnom, bio sam treći od četvorice, nisam znao ko je režirao “smisao života” ni kako s na španjolskom kaže “selo”, ali sam blam godine doživio kad sam za Čegevaru izvalio da je Simon Bolivar, pa sam još dugo vremena po kvartu nosio revolucionarni nadimak.

U međuvremenu sam bio drugi u finalu Radio Kviskoteke i bezuspješno pokušavao dobit telefonom “Upitnik”, kad je kranula sezona “Izazova”. Opet Lokas, opet moja trema, i opet nešto jače od mene – Lojpur. Razgovor prije emisije:

Riba: Kaj slušaš
Lojpur: Stonse
Riba: Jel možda imaš…
Lojpur: Imam sve albume i sve lajv ploče i sve snimke i znam sve stvari i…
Riba (tiho): Aupizdu…

I tako opet Riba drugi, s tim da sam se mogao približit da nisam napravio veliku glupost. U tom sam trenutku pomislio da postoji Bog i da se s daljinskim u ruci grohotom smije dok pijucka orošeni, ne prehladni Westvleteren od 8 posto dok mu se mast s ćevapa cijedi po bradurini. Naime, taj sam se dan ponio kao idiot i zaurlao na klinca iz svog 5c razreda dok je mlatio neku curicu – dolazi ovamo majmune. Pitanje na kojem mi se to vratilo je bilo – s kojim životinjama pleše Mogli u Knjizi o džungli. A ja reko – hijenama… Majmun. Baš sam ispao majmun.

Da blamaži nije kraj, pobrinuo se najgori od svih kvizova – Veto na kojeg sam za para odveo DMJ-a. Morali smo dobit pare. Morali smo ga osvojit. Prije nas su pitanja bila tako laka da je DMJ znao 29 od 30 i prije nego što je onaj šatro voditelj ponudio 4 odgovora, a ni ja nisam bio loš. I onda katastrofa. DMJ fula katedralu Majstora Radovana, a mene opet ulovi majmun sudbine. Koji organ luči žuć. I iako mi je dida skončao od jetre, a ni meni se ne piše puno bolje, naravno da sam rekao da je to gušterača i otišlo sve ukurac.

Na “Milijunaš” sam se prijavljivao, ali sam vremenom skužio da mi je Tarik toliko ljigav da ga, svaki put kad ga vidim onakvog gnjecavog, iritantnog i bezrazložno bahatog, zamišljam kako žvaće ostatke iz odvoda nakon tuširanja ragbi ekipa Nade i Zenice, pa me strah da bi se zbljuvo pred kamerama.

Sve ovo pišem jer razmišljam da se prijavim na Kviskoteku. A mislim da nije pametno. Prestao sam čitat knjige, politika me ne zanima, na vjeronauk nisam išao a trolist fiz/kem/mat nikad nije bio moj favorit. Kako su Šjor Lazi omiljena pitanja o hrvatskoj književnosti, elementima od rednog broja 32 do 47, bivšim saborskim zastupnicima i Nobelovcima do 1938., mislim da ne bi trebao. Jes da o ostalom znam ponešto, ali time se treba bavit ko Mirko.

I sve si mislim nije li bilo dovoljno blamaža. Ili me pak čeka mjesto u hrvatskom kviznom hall of the fame, tapšanje po ramenu i pinka s kojom bi otplatio sva tri postojeća kredita i Roku kupio biciklić…

Alo Brada! Iskupio sam se! Više nisam zločeeest!!!

We shall see. Nadam se da ste uživali u Beatstakesima.


tears don’t fall – 23.08.2006. u 11:52 kaže: odličan blog….sam tak nastavi..
ae..bok…


supermiki – 23.08.2006. u 12:07 kaže: Ako ne odeš, uvijek ćeš se pitat kaj je moglo bit. Najgore kaj ti se može dogodit je da se zblamiraš, a vidim da si imun na to. Prouči literaturu, umjesto bloga čitaj Britanicu i uspjeh je zagarantiran. Bar neka “utješna” nagrada… A poklonjenom konju.. Itd… 🙂


zvir – 23.08.2006. u 12:31 kaže: kako se zva oni tip sta je razara kviskoteku? Dodig ili ?? Usput ,stavi mjuzu na pocetak posta, da pegla dok “raja” cita.


šljokica – 23.08.2006. u 12:39 kaže: nikako da te svijetla pozornice okinu… da….
možda se problem počeo razvijati nakon one 25. ?
ako je to granica, i ja sam H2O….


misteriozo – 23.08.2006. u 12:42 kaže: ustvari šta možeš izgubiti? baš ništa? zato ima da te nema, ako se slučajno ne prijaviš!


degutantno mrcarenje jetr – 23.08.2006. u 12:58 kaže: Ajde, bar si više kviz emisija vodio nego u što si nastupao. Mada, ja isto više ne znam bih li se igdje prijavljivao, premalo pratim što se zbiva, ne čitam novine, ne pratim tv… (I onda fulam j****g renesansnog drvodjelju…)


AmB – 23.08.2006. u 13:01 kaže: ajde..sta si se pripa?!


pokojni_toza – 23.08.2006. u 13:04 kaže: Vala baš, taj Milijunaš mi ide na kurac, kad vidim kako 100 iljada kuna osvaja ekipa koja nezna koja rijeka teče ispod Savskog mosta! Fuj! A o Kviskoteki i sam razmišljam, al ono, jebiga, ljudi će gledat, pa… Hm! 🙂


ribafish – 23.08.2006. u 13:32 kaže: – zviri, majstore! idem odma! a dodig nije bio baš najčišći…
– dmj, daj više te slike s jaruna da mogu post napisat kako sin dlanom gnječi limenke zlatorooga


dida99 – 23.08.2006. u 14:00 kaže: Gušterača ??? Hi hi hi ho ho. Pizdarija?- Pa šta fali, sigurno ima u riječniku, ne mogu virovat da su zbog toga rezali. Igraj care obavezno, sad ćeš ih dobit na svježinu i iskustvo. Virujen u te..


Pero Panonski – 23.08.2006. u 14:37 kaže: Bijo jednom na Teve kvizu /ako se to moze tako nazvati/, zgubio nekoliko hiljada kuna jerbo nisam znao tri proste brojke zbrojiti i oduzet … Jebiga, mogao bi pred tenk stat /koliko bi dugo ostao stajati ne garantiram/, ali jebote kol’ke pare osle … No kviz for you …


Dragonrage – 23.08.2006. u 15:32 kaže: Znaš kaj…prijavi se ti ponovno na “milijunaša”…pazi sad, možeš biti na dvostrukom dobitku…
1. osvojiš minimalno soma kuna…što je ok, barem pokriješ benzin i još ti ostane za čevape…i…
2. ako se več zrigaš pred kamerama…možeš se zrigati po ljigavom Tariku 😉
Dakle, soma kuna u džep (a možeš to smatrati i naknadom za pretrpljenu duševnu bol hehe), bljuovtina na Tarika i di češ bolje, sretan i zadovoljan ideš kući! 😉


gattta – 23.08.2006. u 15:40 kaže: Mislim da bi mogao staviti jednu anketu, pa da vidimo koliko je ekipe za tvoje pojavljivanje na Kviskoteci. Evo, ja ću prva glasati za, naravno, i navijati zdušno ipred tv-a s pivcem u ruci!
Ne možeš izgubiti!


podroom – 23.08.2006. u 16:04 kaže: Pozdrav! Alo, eto ja se jutros vratio sa mora… i već napisao novi inspirirani post! Peace!


BBB NOVI ZAGREB – 23.08.2006. u 16:16 kaže: pozdrav ribek, pa di si nam nesto, mi te lovimo pa jadranu a ti nas zajebo pa tu na netu, aj fino baš mi je drago, bar neko, nego reci ti nama dal tvoja popularnost ima veze s time što si pao na glavu ko mali ili ima nešto u tvom ribljem odrastanju, neka tajna veza možda??? :)))


DigitalDomina – 23.08.2006. u 16:29 kaže: ovo me podsjetilo na legendarno : imam riječ od 3 slova: “B!”

krkačina, tarabljnje, luda kuća!


liftboy – 23.08.2006. u 16:43 kaže: Bolje biti malo lud, nego malo pametan! Samo naprijed ribetino! Jesam li samo ja u pitanju, ili je Proliver Dlakar isti ko i prije sto godina?! Prototip Broja 1.


haloefekt – 23.08.2006. u 17:24 kaže: Zaista čudno da ti je u tim godinama još uvijek stalo testirati svoje granice. Da sada opet idem na Kviskoteku bilo bi to samo zbog love. No kao što sam kažeš, čovjek dovoljno više ne čita i ne prati sva moguća, odnosno nemoguća, suvremena zbivanja, pa može ispasti veći idiot nego što je tijekom vremena postao zbog protoka vremena.


FaRFaLa – 23.08.2006. u 17:25 kaže: ajde, toplo mi je oko duše vidit da ima još pehista osim mene 🙂


ana – 23.08.2006. u 18:46 kaže: u beatsteaksima uvijek. ja navijam za milijunaša, pametniji si ti riba od većine natjecatelja tamo. a i mislim da ćeš uvijek odgovoriti da je moon veći od elephanta.


Jimmy – 23.08.2006. u 20:13 kaže: Učo ti si legenda. Trebao si se prijaviti u ONA ili ON. Još gluplji kviz od glupljega


Here To Stay – 23.08.2006. u 20:51 kaže: nisi upo al si vodio jedan kviz. de zvrcni lokasa ak ima koji novi projekt u planu pa da te ugura preko veze


cpt. Largo – 23.08.2006. u 20:55 kaže: Junf se neda majku li mu poližem. Nego, kako ti se dalo ić po svim tim kvizovima i sramotit se i ne osvojit ništa? A koji kurac serem i ja bi ispao budala ko što i jesam i više bi love potrošio dok dođem do kurčevog kviza nego što bi na istome osvojio. Ma pito sam te pred neki dan da li imaš bilo kakav lijek protiv nejebice. Danas sam bio na nekom sastanku zato jer za par dana idem u Španiju pa je ona baba govorila šta se smije a šta ne i slična sranja i u jednom trenutku je pitala jel itko od ljudi koji idu na ekskurziju pati od neke kronične bolesti. Jedan veli da je alergičan na neka sranja al ja to nemrem zapamtit, jedan ima bronhitis, jedan pati od bolesti kratkih šaka itd. i tako dođe red na mene i pita me jel i ja imam neki kurac,pa sad ja razmišljam i nemogavši se ničeg sjetit pitam i jel se moja poznata nejebica računa kao kronična bolest. Poslala me u kurac. kako li su samo ti ljudi iz agencija nepristojni


Pajo Paksu – 23.08.2006. u 21:16 kaže: UNTISUNPORA DA SAM ZNAVO DA SI BIJO U DIPLOMCU odgledo bi koju epizodu, al mi je tu Lokas iso na kurac ko tebi tarik u milijunasu pa me to odbilo od gledanja.
Ja se nikad nisam prijavljivo na kvizove, a jedino sam se takmicijo za sankom koce vise popit kad sam imo dvadesetak godina i porazavo matorce od 30 i kusur pa sve do 40 i neke. Oni bjedni namiguju jedni drugima kako ce malog napit, a na kraju ostali izbezumljeni za sankom.
Nisu imali pojma da ja pijem od svoje 5 godine i da je kod mene u obitelji alkohol normalna i pozitivna stvar za razliku od cigareta. Kad sam se sa 5 godina prvi put izbljuvo od alkohola stari onako ozderan i ozaren u licu zaurla pred gostima: To je moj sin!
Sad nekako sve manje pijem, dopizdilo mi a to mi se ne svidja jos mi nije sav mozak sparusen od alkohola.
zivijoooooooooo riba


Kadaj – 23.08.2006. u 23:33 kaže: Ah da, the trolist. Kolko li sam samo krvi ispišao u srednjoj zbog te tri prokletinje, pogotovo kemije. Još uvijek me u noćnim morama progone one odurne formule.


Bartulisica – 23.08.2006. u 23:43 kaže: ej ribonjo,kad ces nam opet doc u goste ispod biokova?!
evo mi bambij napravio blog


Kaco Bolivara – 24.08.2006. u 00:16 kaže: Mlakar jednom rek’o: “Dodiže, Dodiže što bodove podiže!”. Mogo bi u budućnosti izjavit “Riba, Riba, prijavit si se triba!”, zato mu ne daj gušta i prijavi se pa da se malo smijemo pred tevejom uz limenku negaziranog Guinnesa.


prijanka – 24.08.2006. u 00:44 kaže: ja nagovaram muža da ide na neki kviz, možda se konačno oslobodi karizmatičnog nadimka po jednoj ne baš pametnoj životinji / a možda dobije i gori ko zna?/


Gorf – 24.08.2006. u 02:57 kaže: Ne znam dal ga znaš, al ja bih taj tron stavio i Krešimira Međerala, po mojem mišljenju isto jednu od legendi kvizova. Nije dovoljno star za kviskoteku, ali izazov i diplomca je rasturao (kolko ja znam).
I on je, naravno, redovito pušio od Miočoća.


Athena Air – 24.08.2006. u 08:20 kaže: Jel ovo kao disklejmer ako ne prođeš baš najbolje? 😛


– 24.08.2006. u 08:36 kaže: e, moj, riba, da si doslovce “riba”, bio bi gavun – ljetos sam ih jela u jednom lošem morskom restorančiću, ali nije bitno to, već da jadni gavun enciklopediju Britannicu ne može ni doseći, primjerice, ako se nalazi na polici, a da mu je netko doda ne bi je mogao otvoriti…. to ti je to, egotrip maloga gavuna :-))) (za sve koji nisu shvatili komentar, prvenstveno riba: svrha ovoga posta bila je da se nahvališ do neba, a što se tiče “polualkosa”, jadni se gavun napije od jednoga piva)..eto, dragi moji, to vam je ukratko riba…
lijep pozdrav od tere koja je divno i predivno raspoložena sunčanim jutrom 🙂


Viktor – 24.08.2006. u 08:49 kaže: zajebi miočića i uči iz wickypedije. to bi ga satralo i donjelo mu nužno potrebnu tremu za tvoju pobjedu. a kaj te boli kita za tarika dok zbrajaš 32 i, ne dao bog, više tisuća kuna? još bi mu dal pusu na izlasku


sirovina – 24.08.2006. u 08:53 kaže: zajebano to… ja sam se testiro na stranicama menze za ajkju i bio sam malo iznad prosjeka članova menze :-)… al mislim da kad bi došo na neki kviz da bi izvukli baš ona pitanja koja ne znam, a naravno spadaju u opću kulturu i zna ih svaka lana Biondić i Nives Celzijus… jebote, jeste čuli, Nives izdaje knjigu !?!?!?!?!


nemam blog – 24.08.2006. u 10:07 kaže: kad smo vec kod nastupa na televiziji… si ti bio u kojoj epizodi Prijatelja na kvadrat? Nekako mi se cinis poznatim….


ribafish – 24.08.2006. u 10:16 kaže: – drugarice tera, popuši mi remorkera.
– sad kad vidim ovih par zavidnih komentara od nedorečenih mediokriteta, sve mi se više prijavljuje. javite kad saznate di se prijavljuje!
– kazzo, jel mozemo odgodit maraton za tjedan dana. zeni mi se frend u dubrovniku…
– nives izdaje knjigu… ona diktira a dino tipka! ma bestseler!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

TheWanderer 28 prosinca, 2008 - 14:46

S ‘brojkama i slovima’ i dr. Karakljajićem baš si me prigodno i dobrodošlo podsjetio na TNL koje sam brzinom odmah ošla potražiti na jutibtu (jel ih ima uopće di na dvd-u, kazeta se izlizala..) A ona scena dok Nele i Đuro završe ispod stola – neprocjenjivo.
Od Beatsteaks-a, u slučaju da si nekako propustio, mada vjerujem da je to nemoguće, preporučam odličnu stvar Demons Galore.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.