Curling – EP Glasgow

by Ribafish
0 komentar

Curling – EP Glasgow

Kako CK Čudnovati Čunjaš unatoč prvoj međunarodnoj pobjedi na jakom turniru u Pragu još uvijek oplakuje lošu sezonu u kojoj nismo briljirali na prvenstvu Hrvatske, ovaj divan sport, odnosno sportaši teško i polako krče svoj put u zemlji nogometaša, rukometa i vaterpola…
Prvakinje Hrvatske, CK Zapruđe, tako su se obrele u škotskom Glasgowu na prvenstvu Europe.
Pa sam pitao Zizu da mi uz fotke siše krvcu kak im je bilo…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ukratko, povijest kluba, odnosno repke (klub koji pobijedi na PH je i repka do sljedećeg natjecanja)?

“Eto, peti put smo prvakinje države, s time da smo 2005., bile jedina ženska ekipa, bez konkurencije. Jedino 2009. nismo bile prve. Na europskom prvenstvu 2005. u Garmischu smo imale 2 pobjede u B grupi. 2006. u Baselu smo ostale bez pobjede. 2007. u Fussenu opet dvije pobjede, 2008. u Ornskoldsviku u Švedskoj bez pobjede. 2010. U Howwoodu, u Škotskoj, jedna pobjeda u C grupi. S time da je svim drugim curama osim Marte i mene Škotska bila prvo natjecanje.”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kako kotirate u Europi i kolike su šanse da vidite Olimpijadu?

“Trenutno smo rangirane oko 30 mjesta, od oko 40 timova. Za viši renking nedostaje nam više treninga i turnira. Za Olimpijske igre potrebno je biti prvi ili drugi u C grupi za kvalificiranje u B grupu. U njoj treba osvojiti prvo mjesto, plasirati se u A grupu. Nakn osvajanja B grupe igrati sa osmoplasiranom ekipom iz A grupe, pobijediti ih na dvije dobivene utakmice i plasirati se na svjetsko prvenstvo. Tamo bi se trebalo boraviti najmanje tri godine kako bi se skupili bodovi za OI. Nije uopće komplicirano! (smijeh)”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dojmovi iz Škotske?

“U Škotskoj je bilo izvrsno. Bile smo smještene u centru Glasgowa otkud smo putovale rent a carom do dvorane koja je bila udaljena dvadesetak minuta vožnje (kad je Marta ulovila grif vožnje po lijevoj strani trebalo je i kraće). Dvorana usred ničega, na brijegu, pašnjaci, ovce, krave i mi. Glasgow je po mjeri čovjeka, pub do puba, uđeš u jedan i nemaš potrebe iz njega izlaziti cijeli dan. Obišle smo cijeli grad, zaletile smo i do jedne destilerije van grada lokalnim busom po mjestima koja su izgledala kao da smo u Midsomeru. Obišli buvljak u kvartu koji je izgledao kao Peckham, Hampden park, ogroman science center. Škoti su super simpatični i nimalo škrti kako se priča. Zgodni baš i nisu, tipično otočki, kuruzni. Pile smo većinom aleove, Belhaven i John Smith’s su nam bili favoriti, ali morali smo i whiskeye isprobat pa je i nekoliko njih došlo na repertoar. Odličan je bio u destileriji u kojoj smo bile, Glengoyne. Što se klope tiče, jele smo po pubovima ali više internacionalnu hranu, zazirale smo od njihovog haggisa, iznutrica.”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nemate pojma, haggis je koncentrirana multikrvavica, nego, kako je tekao sam turnir i kako se pripremate za nove pobjede?

“Do Loch Nessa nismo stigle, njega i dvorce smo ostavile za drugi put jer ćemo se ziher vratit. Izgubile smo od Slovačke, Irske i Turske, a dobile smo Srbiju. Slovačka i Irska nisu puno jače od nas, ali smo igrale katastrofalno. Tursku predtsvljaju četiri klinke koje su okupili iz tima brzog klizanja, poslali ih u Škotsku na dva mjeseca gdje su svaki dan trenirale sa stranim trenerom. Iz te ekipe će bit nešto. I od nas bi bilo… Sprijateljile smo se sa Srpkinjama i Irkinjama. Priprema za sezonu nema, a na PH igrat ćemo na svježinu isto kao i dosad.”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ako ima zainteresiranih, curke možete pitati i usmeno kak su se provele, a jesu, u subotu od 23.30 na klizalištu na Velesajmu!

Curlali!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.